TO Priboj

Манифестације

Општине Прибој

Илиндански дани

Традиционална манифестација, установљена 2005. године, сваке године се одржава у Прибојској бањи. Однедавно се манифестација одржава у сарадњи са Црквеном општином Прибој, па се тако и манифестационе активности одигравају у порти Манастира Свети Никола у Прибојској Бањи. Здравичари, фрулаши, певачи из вика, гуслари, говорници епске поезије оживели су обичаје и традицију, што је и основни циљ ове манифестације. У оквиру „Илинданских дана“ организују се и сусрети пољопривредних произвођача и домаћица које спремају храну по традиционалним рецептима тромеђе.    

На овој манифестацији се представљају разна прибојска удружења, па се тако истовремено промовишу скоро сви туристички потенцијали наше општине и то на интернационалном нивоу.

Међународни лимски биатлон

Ова манифестација је већ увелико препознатљива на ширим просторима у региону. Одржава се у другој половини јула.

Међународни лимски биатлон обухвата:
 – рафтинг спуст низ Лим, релација Прибо- Рудо- Сетихово (дужина 36 км)
 – бициклистичка вожња Прибој- Миоче- Рудо.

Лимски биатлон је у Прибоју успео да подстакне један број ентузијаста да оснују неколико рафтинг клубова, који своје активности шире и на друга подручја и друге реке. Сви клубови поседују професионалну опрему за рафтере, као и значајан број скипер водича. Међу њима је и један број лиценцираних инструктора за обуку нових скипера.  

       Тако се већ дужи низ година на Лиму уз огроман адреналин остварују дружење и забава младих, али и оних мање младих.

Сајам пчеларства

Сајам пчеларства се организује сваке године крајем августа и окупља све љубитеље меда и производа од меда.

Успех овог удружења се огледа кроз значајан број успешних индивидуалних произвођача, који су се већ афирмисали, а међу њима има и добитника значајних домаћих и међународних признања.

Летња врелина и сласт меда пружају посебан ужитак.